Professor Magenta poddar live från Dramaten!

_DSC3603_korrj_lowres

Poddvärdarna Katarina och Rickard samtalar med Johan Lind och Armita Golkar inför inspelningen. Foto: Ingmarie Andersson/Stockholms universitet (upphovsrättsligt skyddad bild. Fri användning av media i anslutning till nyhetsartikel eller inslag med koppling till Stockholms universitet. För annan användning, vänligen kontakta Sektionen för kommunikation).

I det första liveinspelade avsnittet av Professor Magenta berör vi ett av de mest existentiella problemen genom tiderna. Frågan om vad mänsklighet är. Ett hett forskningsämne och något som konstnärer arbetar med dagligen.

Gäster är Johan Lind, Armita Golkar och Alexander Mørk-Eidem.

Johan Lind, docent i etologi vid Centrum för evolutionär kulturforskning på Stockholms universitet forskar om skillnader och likheter mellan människors och andra djurs mentala förmågor. Han kommer att prata om hur nya resultat kan bidra till förståelsen om hur människan blev en kulturvarelse, och varför artificiell intelligens är viktig för att förstå andra djurarters beteenden.

Armita Golkar, forskare i kognitiv neurovetenskap och psykologi på Karolinska institutet, är huvudpersonen i höstens Performance lecture: Om rädsla på Dramaten. Hon kommer i detta avsnitt att berätta om hur skillnaderna mellan människor och djur blir tydliga när vi tittar på rädsla, och varför detta är ett problem inom psykiatrin.

Alexander Mørk-Eidem är regissör för Performance lecture: Om rädsla. Han kommer ge sitt perspektiv på vad som är djupt och definierande mänskligt, och hur han gestaltar och förmedlar mänsklighet med sin dramatik. På plats finns även Professor Magentas mellanspelskompositör, jazzpianisten Sebastian Bergström, som improviserar mellanspel live. Vi kommer även att få höra Stockholmssynthbandet Aux Animaux spela live! I slutet kommer det finnas plats för åhörarfrågor och efter inspelningen får publiken mingla med podvärdar och podgäster!

Eventet är ett samarbete med Stockholms universitet, i syfte att främja samverkan inom utbildning, forskning och samhällsutveckling.

18 oktober kl. 19.30, Dramatenbaren.

Fri entré med biljett, klicka här för att boka.
OBS! Endast ståplatser, sittplatser bokas genom att maila Dramatenbaren här.