DEDUKTION, INDUKTION OCH FACEBOOKDISKUSSIONER

FutureDavid Suzuki, professor i zoologi och miljöaktivist sa i ett av sina mest kända citat: “Framtiden existerar inte. Det enda som existerar är nuet och vårt minne av vad som hände”. I det senaste avsnittet av Professor Magenta om framtiden, förbryllar Professor Magentas husfilosof Sara Packalén, Rickard och Katarina med liknande tongångar. När vi börjar tänka efter verkar det faktiskt vara ganska svårt att överhuvudtaget veta något om framtiden. Sara berättar om induktion och deduktion, om filosofernas problem med framtiden, om korpar och vatten i kranen på morgonen och hur man genomskådar sina vänners dåliga argument på Facebook. Vi kommer även in på matematiskt induktionsbevis och reder ut om det har något med filosofisk induktion att göra egentligen! Lyssna nu!