VETENSKAP, KONST OCH DANS – ETT LABORATORIUM PÅ DANSENS HUS

Dansens Hus loggaDen 12e april uppträder Professor Magentas Katarina på Dansens Hus i Stockholm tillsammans med Jonas Enander som forskat i astropartikelfysik. De ingår i föreställningen If Ever In Range som är ett samarbete mellan konstnär Anna Åstrand, dansare Lisen Ellard, ljuddesigner Elize Arvefjord, ljusdesigner Anton Andersson, dansare Knut Vikström Precht och dramaturg Tova Gerge. Dansens hus beskriver föreställningen såhär: ”If Ever in Range är ett slags laboratorium. Där inne kan vi omförhandla det givna. Balansen mellan olika element och positioner skiftar konstant. En elastisk rörelse fortplantar sig i rummet. Ingenting är bara sig självt, allting förlängs in i det andra.” Katarina och Jonas kommer i sin performance lecture att prata om hur fysikerna närmar sig begrepp som rörelse, vila, relativitet och Universums allra minsta och allra största.

If Ever In Range