NOBELFINALEN 2017

ican_postcardNobelveckans final är här, med medaljutdelning och megabankett! Det finns otroligt mycket spännande material att ta del av från Nobelveckan och vi har samlat några viktiga länkar nedan!

Missa inte årets Nobelföreläsningar! Kazuo Ishiguro, årets pristagare i litteratur föreläste på Svenska Akademien den 7 december (see video nedan). Nobelpristagarna i fysiologi/medicin föreläste på Aula Medica vid Karolinska Institutet i Stockholm samma dag. Kemi- och fysikpristagarna höll sina respektive föreläsningar på Aula Magna vid Stockholms universitet dagen efter tillsammans med  ekonomipristagaren Richard H. Thaler. Hitta alla föreläsningarna här!

Företrädare för organisationen ICAN (the International Campaign to Abolish Nuclear Weapons), som fick Nobels fredspris föreläser idag, söndag, från Oslo, 1:00 p.m. CET. Klicka här för LIVE video! Läs mer om organisationen i norska Nobelkommitténs pressrelease om årets pris!

SVT har som vanligt ett gediget Nobelprogram och sänder bl a flera avsnitt av ”Nobelstudion” med Victoria Dyring, i vilka hon samtalar med en rad gäster om årets Nobelpristagare. Hitta avsnitten här.