SMYGPREMIÄR FÖR ERA ISABELS NYA MUSIK I AVSNITTET OM HJÄRNAN

era-isabel-i-skogen-2

I Professor Magentas nya avsnitt om hjärnan som kommer nästnästa vecka har vi äran att premiärspela Stockholmsbaserade Era Isabels nya låt Endless Space! Era Isabels musik är en rytmisk, oväntad mix med spirituella undertoner. Det är en ny coctail du inte väntade dig även fast du beställde en ”surprise me”. Själv beskriver hon sin musik som ”profetisk pop, naivistisk esoterisk neonfröjd… Pro-alien pop!”  Vi tycker att Era Isabels musik passar Professor Magenta perfekt: hänsynslöst gränslöst!

-I min barndom så fanns det massa musik. Mammas intresse av klassisk musik, och folkmusik. Pappas vinylsamling med 60-talsskivor från Brasilien, Mexico, Egypten, och så progg förstås. Och mina syskons ravekassetter, samtidigt hade MTV som hade sina glory days och spinnade hits med fantastiska videos. Jag minns att mina syskon satt och spelade in på kassett direkt från TVn.

Den nya EPn som Endless Space är med på heter DNA360 och släpps i november på skivbolaget Lab259. Den kommer t ex gå att lyssna på på Spotify. Hon beskriver den själv som ”både neongrön pop med rädda världen-budskap, rymdiga revolutionistiska baseballträn, en smäktande tidlös ballad och mer dansanta inslag. Det är inte riktigt så flummigt som det låter ;).”

Isabel gör inte bara musik för att hon kan och älskar det. Hon har ett budskap och en mening med sin musik, som hon uttrycker såhär:

– Det är otroligt svårt att leva i denna tid, mänskligheten har gått så otroligt långt i fördärvet. Vi är så gott som helt bortkopplade från ett logiskt holistiskt sätt att leva. Jag gör musik för att jag vill sammankoppla alla oss som fortfarande tror att det finns en annan väg. Men vi måste vara många och förena oss för att det ska vara möjligt med förändring. Jag tror inte på politik och argumenterande så mycket, iallafall inte för min egen del. Jag tror däremot på att musik har en förmåga att beröra människor på ett undermedvetet plan. Man blir berörd med fler sinnen och kan förstå energin bakom på ett mer direkt sätt.