FREDRIK SÖDERBERG ÄR EN ROMANTISK BILDKONSTNÄR SOM INSPIRERAS AV SYMMETRI OCH MYSTIK

Alpha et Omega, 2015 - Watercolour and gold-leaf on paper - 75 x 54 cmFredrik Söderberg har en magisterexamen i fri konst från Konstfack i Stockholm och är sedan dess verksam som bildkonstnär. Hans intresse för religion, filosofi och litteratur inspirerar honom i hans måleri, som företrädesvis utgörs av akvarell på papper. Fredrik är en romantiker i det att han fascineras av historiska tekniker. Han gör t ex sina färger själv och arbetar även med patinering av sina bilder, som han vill ska kännas tidlösa. Han har även arbetat med symmetrier i sin konst, som ni kan se exempel på här. Fredrik Söderberg ställer bl a ut på Galleri Riis i Stockholm och Oslo. Läs mer om Fredriks konst på Fredriks egen hemsidaporträtt Fredrik Söderberg

I avsnitt 4, ”Symmetrier: Från kvantfältteori till Hilma af Klint”, ger Fredrik det historiska perspektivet på symmetrier i bildkonst, där religionen har haft stor betydelse. Vi diskuterar symbolik, mystik och abstrakt konst. Lyssna på avsnittet här!A Visit to Godenholm - plate, 2015 - Watercolour on paper - 52 x 27 cm