AVSNITT 1 – MASKHÅL

Första avsnittet handlar om maskhål, genvägar i tid och rum. Vi börjar med att intervjua Sören Holst, lektor i teoretisk fysik som berättar om hur maskhål är möjliga i Einsteins teorier genom en krökt rumtid. Vi pratar sedan med Professor Magentas husfilosof, Sara Packalén, forskarstuderande inom teoretisk filosofi, om paradoxer och tidsresor inom filosofin. Daniel Pedersen, forskarstuderande inom litteraturvetenskap, ger sitt perspektiv på maskhål som metafor i skönlitteraturen. Slutligen pratar vi med Christer Fuglesang om rymdresor och Sveriges framtida roll i rymden. I avsnittet har vi dessutom äran att ha premiär på frijazztrion Corrections låt C-moll från deras nya album som släpps till våren.


Prenumerera/Lyssna på vår podcast via iTunes/Podcaster

eller lyssna direkt här: